Cât de rapid trebuie să fie site-ul tău în 2024?

Siteul tau in 2020

Cât de rapid trebuie să fie site-ul tău în 2024? Viteza de încărcare a site-ului tău

Dacă nu ai făcut-o deja, 2024 este momentul perfect pentru a acorda o mai mare atenție la viteza site-ului tău. Prioritatea noastră, a tuturor celor care oferim produse și servicii în online, este crearea unei experiențe cât mai plăcute pentru utilizator. 

În cele ce urmează, vom analiza în ce măsură rapiditatea de răspuns a unei pagini web influențează atât UX-ul, cât și alte procese esențiale pentru marketingul online. Nu uita că specialiștii noștri îți stau la dispoziție cu servicii SEO și strategii de Marketing Online care dau roade! 

viteza site

Ce este page speed-ul și cum influențează traficul pe site?

Prin viteza site-ului ne referim la timpul de reacție pe care acesta îl are odată cu accesarea lui. Altfel spus, viteza măsoară timpul de încărcare a paginii de index. Contează dacă viteza de încărcare a unui site se rezumă la 2 secunde, 3 sau 10 secunde? Da. Este chiar un factor decisiv în menținerea unui volum ridicat de vizitatori. O viteză înceată de încărcare a paginii poate avea un impact negativ asupra:

  • Experienței utilizatorului
  • Generarea de leaduri / Conversia
  • Clasamentul cuvintelor cheie și rezultatele SEO
  • Reputația și credibilitatea mărcii / brandului

Știați că 47% dintre consumatori se așteaptă ca o pagină web să se încarce în 2 secunde sau mai puțin?

În cultura noastră bazată pe experiența clientului, este important ca potențialii clienți și clienții fideli să aibă o experiență pozitivă. Dacă site-ul web se încarcă greu, atunci rata de abandon a paginii crește. Cu alte cuvinte, bounce rate-ul devine ridicat.

viteza site

Ce înțelegem prin bounce rate? Timpul în care un utilizator părăsește site-ul, înainte ca acesta să se încarce și să poată vedea conținutul. Statisticile spun ca 53% din oameni părăsesc site-urile care se încarcă în mai mult de 3 secunde. Mai mult, dacă încărcarea paginii are întârzierea unei singure secunde, aceasta se transformă în pierderi financiare de aproximativ 7%.

viteza site

Cât de rapid trebuie să fie site-ul tău în 2024?

În trecut, standardele privind viteza site-ului roiau în jurul a 3 secunde, dar acum nivelul de referință tinde să se fi îndreptat spre 2 secunde, conform sugestiei lui John Mueller, analist senior al tendințelor webmaster la Google.

Statisticile spun că 77% dintre site-urile web necesită mai mult de 10 secunde pentru a se încărca pe telefoanele mobile cu conexiune 3G, iar pe cele cu conexiune 4G timpul crește la 14 secunde. O întârziere de o secundă a timpilor de încărcare mobilă poate afecta conversiile mobile cu până la 20%.

Pentru versiunea mobilă, Google are un standard și mai ridicat pentru viteza site-urilor. Pentru a rezolva această problemă a introdus Pagini Mobile Accelerate / Accelerated Mobile Pages (AMP), îmbunătățind drastic viteza încărcării site-urilor și făcându-le, astfel, să se încarce aproape instant. În urma introducerii acestei opțiuni, Google a hotărât să claseze site-urile în funcție de viteza de încărcare pe telefoanele mobile.

viteza site

Programe care pot măsura viteza – cât de rapid se deschide pagina ta de index?

Pentru a vedea care este experiența utilizatorilor pe site-ul nostru, putem face o serie de teste. Care este viteza site-ului tău, așadar? Examinarea detaliată a vitezei site-ului se face simplu, prin utilizarea anumitor programe. Acestea folosesc o serie de indicatori care identifică neconcordanțele. Astfel vom ști cu exactitate care sunt pașii pe care trebuie să îi urmărim pentru a ne îmbunătăți timpul de așteptare pentru încărcarea paginii. Iată, așadar, câteva recomandări:

  • GTmetrix ( http://gtmetrix.com/) » acest program se poate utiliza gratuit, dar recomandăm să se creeze un cont personal (care este disponibil tot gratuit). Cu ajutorul acestuia poți vedea evoluția vitezei site-ului tău, deoarece se creează un istoric. Mai mult, îți oferă oportunitatea de a alege un server cât mai aproape de orașul tău, astfel încât rezultatul să fie corect. În același timp, GTmetrix identifică problemele site-ului, știind ce măsuri trebuie să aplici pentru a îmbunătăți viteza de încărcare a acestuia.

  • Pingdom (http://tools.pingdom.com/) » Similar site-ului menționat anterior, Pingdom ajută la măsurarea vitezei site-ului, efectuând o analiză tehnică pe categorii. Astfel, arată instrumentele care au un impact pozitiv asupra vitezei. În același timp, afișează explicațiile necesare pentru îmbunătățirea acesteia.

viteza site-ului pingdom

Dacă în urma acestei analize vei constata că viteza site-ului este scăzută, contactează-ne pentru o consultanță gratuită și oferirea celor mai bune soluții de îmbunătățire.

Ajută viteza de deschidere a site-ului tău la optimizarea SEO?

Absolut. Chiar dacă punem accentul pe experiența vizitatorului, viteza de încărcare a site-ului este un aspect, printre alte celelalte peste cele 250 pe care Google îl ia în considerare în vederea prioritizării pozițiilor pe paginile sale. În ultima vreme și viteza site-ului face parte din algoritmul Google:

“Speed is definitely a ranking factor? YES.” John Mueller, Google 2019

Astfel că în mod cert discutăm și despre o strategie de optimizare SEO, care are un impact major asupra afacerii pe care o promovezi, atât din punct de vedere experiențial pentru utilizator, cât și pentru vizibilitatea pe motoarele de căutare.

Contribuie la experiența pozitivă a utilizatorilor tăi!

În ciuda faptului că ne referim la o strategie SEO, menținerea unei viteze optime de încărcarea a site-urilor ne propulsează spre rezultate satisfăcătoare. Odată cu oferirea experienței plăcute utilizatorilor îți asiguri o rată mare de conversie, care contribuie la construirea clientelei.

Experiența și cunoștințele pe care le deținem este responsabilă de oferirea serviciilor de calitate. Îți suntem alături prin strategii SEO actuale și rezultate optime, astfel încât atât tu, cât și utilizatorii tăi să fie mulțumiți. Înscrie-te acum pentru consultanță gratuită!


Alătură-te comunității noastre pe Facebook SEO 365, Instagram @seo_365 sau LinkedIn SEO 365 Marketing Online