Întrebări frecvente

Proiect cofinanţat din FSE prin Program Operațional Capital Uman 2014 - 2020

Home FAQ
STAGII DE PRACTICĂ

Întrebări frecvente

Înscrierea în proiectul Stagii de practică în domeniile Marketing, Comunicare, Media și Jurnalism pentru studenții din Regiunea Nord-Vest îți poate părea, pe alocuri, complicată, și îți poate ridica semne de întrebare cu privire la eligibilitate sau completarea documentelor. Poți verifica, mai jos, lista celor mai frecvente întrebări adresate de alți studenți participanți, pentru a-ți ușura procesul.

Dacă nu ai găsit un răspuns la întrebarea ta, ne poți contacta oricând pe inscrierepractica@seo365.ro și practica@seo365.ro pentru detalii suplimentare.

Care sunt regiunile în care trebuie să am domiciliul pentru a fi eligibil/ă?

Pentru a fi eligibil, un student trebuie să fie domiciliat în una din Regiunile Nord-Vest, Nord-Est, Sud-Est, Sud-Muntenia, Sud-Vest Oltenia, Vest și Centru.

Care sunt specializările la care trebuie să fiu înscris/ă pentru a fi eligibil/ă?

Pentru a fi eligibil, un student trebuie să studieze una din specializările Marketing, Comunicare, Media, Jurnalism,  Calculatoare și tehnologia informației, Ingineria sistemelor, Mecatronică și robotică, Inginerie și management, Științe administrative, Științe ale comunicării, Sociologie, Relații internaționale și studii europene, Științe politice, Informații și securitate națională, Administrarea afacerilor, Cibernetică și statistică, Economie, Management, Finanțe, Economie și afaceri internaționale, Psihologie, Științe ale educației, Economia Comerțului, Turismului şi Serviciilor, Afaceri internaţionale, Informatică economică și Litere, sau altele conexe cu acestea. 

Care sunt anii de studiu considerați eligibili?

Pentru a fi eligibil, un student trebuie să fie în anul II sau III, dacă studiază la nivel Licență, respectiv I sau II, dacă studiază la nivel Masterat. 

Mă pot înscrie în proiect dacă am domiciliul în București sau Ilfov?

Nu. București și Ilfov sunt considerate localități dezvoltate și nu se încadrează în aria de implementare a proiectului. 

Mă pot înscrie în proiect dacă nu am domiciliul în București sau Ilfov, dar studiez în una din aceste două localități?

Da.

Mă pot înscrie în proiect dacă nu am practica în semestrul curent?

Da, cu condiția ca profesorul coordonator de practică din partea facultății să-ți dea acceptul pentru acest lucru și să îți recunoască practica făcută în cadrul proiectului în semestrul în care aceasta figurează în Planul de învățământ. 

De ce am nevoie de media obținută semestrul anterior pe adeverința de student?

Media obținută semestrul anterior se consideră “criteriu de departajare” în cazul în care aplică mai mulți studenți decât locurile rămase libere. 

Ce situație se consideră “dublă-finanțare”?

Te aflii într-o situație de “dublă-finanțare” dacă ai mai făcut parte dintr-un grup ţintă pentru stagii de practică pentru studenți, într-un alt proiect co-finanţat prin fonduri nerambursabile (fonduri publice naționale sau comunitare).

Când începe stagiul de practică?

  • » pentru grupa din 14 noiembrie, avem nevoie de toate documentele de înscriere până în 4 noiembrie;
  • » pentru grupa care începe în 5 decembrie, deadline-ul de trimitere a documentelor este 25 noiembrie.

Cât durează stagiul de practică?

Durata stagiului de practică variază între 4-8 săptămâni, în funcție de numărul de ore de practică pe care îl ai prevăzut în Planul de învățământ.
Servicii de Optimizare SEO 1

Nu ai găsit răspunsul la întrebarea ta?

Completează formularul alăturat şi îți vom răspunde în cel mai scurt timp posibil.

Optimizare SEO 2

    Sunt de acord cu prelucrarea datelor mele personale. Firma poate utiliza aceste date pentru a răspunde la mesajele transmise. Detalii în Politica de confidențialitate. Înțeleg că firma oferă selectiv serviciul de consultanță gratuită, în acord cu procesul său intern de selecție.