Recomandări SEO pentru a reuși în business
Cum ajungi în top într-un peisaj digital în continuă transformare? Avem 10 recomandări SEO pentru ca afacerea ta să domine în acest an.
Peisajul digital în domeniul SEO se transformă constant, iar anul acesta nu doar că nu face excepție, dar se anunță a fi un moment de cotitură. Noile progrese în tehnologiile bazate pe inteligență artificială și învățare automată, precum și schimbările în comportamentul utilizatorilor, impun afacerilor o permanentă adaptare a strategiilor de business & marketing.
Ritmul acestor transformări poate fi copleșitor, iar multe companii se confruntă cu riscul de a pierde din vedere aspectele esențiale care pot face o diferență în dezvoltarea lor. Tocmai de aceea am pregătit acest top 10 recomandări SEO pentru rezultate excelente în acest an provocator și dinamic.
Top 10 recomandări SEO pentru anul 2024
1. Optimizare pentru căutări vocale
Conform datelor în domeniu, căutările vocale continuă să crească. Acest mod de a interacționa cu motoarele de căutare impune, implicit, o serie de transformări la nivel de conținut, optimizare SEO și analiză a cuvintelor-cheie de care ar trebui să ții cont. Asigură-te că optimizările site-ului au la bază întrebări naturale, conversaționale și localizate. Majoritatea căutărilor vocale se realizează pe dispozitive mobile, așa că nu neglija aspectele ce țin de web design responsive & mobile friendly.
2. Familiarizare cu AI și învățarea automată
Algoritmii ce stau la baza interogărilor pe motoarele de căutare devin tot mai complecși și inteligenți. Este important să înțelegi modul în care AI influențează rezultatele SEO și să optimizezi conținutul pentru a răspunde cât mai eficient la aceste modele. Cu cât faci acest lucru mai rapid, cu atât îți va fi mai ușor să te adaptezi transformărilor din următorii ani.
3. Indexare Mobile-First
Deși procesul se întâmplă de mulți ani, în toamna 2023, tranziția a fost finalizată: versiunile mobile ale paginilor web au prioritate la crawling și indexare. O perioadă, Google continuă să facă crawling și pentru versiunile Desktop, însă resursele alocate sunt tot mai puține în această direcție. Ai grijă ca site-ul tău să fie responsive și să aibă o viteză de încărcare optimă pe dispozitivile mobile.
4. Securitatea site-ului (HTTPS)
Securitatea site-ului reprezintă un factor cheie pentru ranking. Dacă nu ai făcut-o deja, implementează protocolul HTTPS pentru a asigura o conexiune sigură pentru utilizatorii site-ului.
5. Date structurate (schema markup)
Datele structurate reprezintă limbajul utilizat de motoarele de căutare pentru a parcurge, înțelegere și categoriza conținutul site-urilor. Folosește astfel de date pe site, în codul HTML, pentru a-ți îmbunătăți rezultatele SEO, prin creșterea șanselor de a obține featured snippets în SERP. Cele mai comune exemple de date structurate sunt recenziile, detaliile standard despre produse (preț, stoc, categorie), detalii standard despre evenimente (dată, loc, prețul biletului, oră, număr participanți), FAQ.
6. Conținut E-A-T (Expertise – Authoritativeness – Trustworthiness)
Continuă să creezi conținut de înaltă calitate care demonstrează expertiza în domeniu, autoritatea pe piață și faptul că afacerea ta este demnă de încredere. Conținutul de calitate rămâne unul dintre cei mai importanți factori care influențează clasamentul rezultatelor pe motoarele de căutare.
7. UX & Web Design
Optimizează experiența utilizatorului (UX) prin îmbunătățirea navigării pe site și prin creșterea vitezei de încărcare. Un design atractiv și modern, dezvoltat strategic, în concordanță cu obiectivele tale de business, te poate ajuta să transformi vizitele în leaduri și conversii.
8. SEO pentru imagini și video
Știi deja că oamenii consumă mult conținut vizual, în mod special video. Motoarele de căutare și-au adaptat algoritmii pentru a le oferi utilizatorilor rezultate relevante pentru căutările lor – nu doar în format text, ci și vizual. Imaginile și videourilor trebuie să fie și ele optimizate: setează etichete ALT, adaugă titluri și descrieri, ajustează dimensiunile fișierelor.
9. Local SEO
Dacă ai o afacere locală, este crucial să deții (sau să revendici, dacă e cazul) și să-ți optimizezi Google Business Profile. Căutările de tipul „în apropiere de mine” sunt extrem de populare (inclusiv în cazul căutărilor vocale), iar un cont Google Business Profile bine optimizat și actualizat periodic îți asigură o vizibilitate crescută la nivel local.
10. Sustenabilitate și SEO
Mediul digital are un impact asupra mediului înconjurător real. Fă-ți timp pentru a înțelege această componentă de sustenabilitate a proceselor SEO: un site mai rapid și mai eficient din punct de vedere energetic nu doar că îmbunătățește experiența utilizatorului, dar contribuie și la un internet mai verde.
În concluzie, în următoarea perioadă este important să îți concentrezi eforturile în jurul adaptării la tehnologiile emergente și cerințele utilizatorilor. Integrând aceste recomandări SEO în strategia ta, vei putea nu doar să ții pasul, ci și să excelezi într-un mediu digital în continuă transformare.
Imagini generate cu ajutorul Microsoft Designer, conform solicitărilor furnizate de redactorul SEO 365.
Pentru mai multe recomandări, alătură-te comunității noastre pe Facebook, Instagram, LinkedIn și TikTok. Abonează-te la newsletterul SEO 365.
Dacă vrei să discutăm despre strategiile de marketing online care dau roade, înscrie-te acum pentru o CONSULTANȚĂ GRATUITĂ!